Wedstrijdverslag

Competitie: The Rabbits - De Meister.....4 - 6

Het was weer een avondje darten bij joke en dus weer een gezellige avond naar de kroeg, maar deze avond zou het ons niet zo mee zitten.

Gina mocht de spits afbijten en begon tegen Roger. De eerste leg begint niet zo goed voor Gina. Roger begint namelijk meteen met een 100 score en daarna 95, deze leg verliest Gina dan ook kansloos 0-1. De tweede leg gaat Gina beter af ze begint met 92, Roger gaat ongeveer gelijk op met de punten. Gina mag als eerste beginnen met shotten en mist tops. Roger mag het dan ook op tops proberen en gooit hem wel met de derde pijl spijtig voor Gina 0-2.

Als tweede mag ik (Rick) dan tegen Dennis. We gooien de eerste leg allebei bar slecht en uit het niets shot ik 72 met twee pijlen. De tweede leg gaat een stuk beter we gooien allebei 100, Dennis gooit dan nog eens 135 en heeft dan een redelijke voorsprong en shot meteen 38 op een rare manier singel 19,17 en dan dubbel 1 zeer knap. De derde leg moet dan een beslissing geven, we gooien allebei redelijke punten en dan komt het shotten. We krijgen allebei 12 pijlen voor tops die we missen dan mag Dennis, hij begint met dubbel 5 dan dubbel 10 en dan weer dubbel 5 al weer een knappe uitgooi en wint daarmee de wedstrijd 1-2.

Als derde mag Hubert tegen Francis. Hubert is op dreef en begint dan ook meteen met twee keer 100 en shot 62; trippel 10 singel 16 dubbel 8 een zeer goeie leg 1-0. De tweede leg begint alweer met hoge scores maar deze keer van Francis namelijk twee keer 140 achter elkaar en daarna 100. Hubert blijft in deze leg achter met punten wat een geluk is voor Francis, want hij had 9 pijlen nodig om dubbel 10 te shotten 1-1. De derde leg dan. Hubert begint met 100 en geeft deze voorsprong niet meer weg hij shot 80; 20, dubbel 20, dubbel 10 ook zeer knap 2-1.

Rouven mag dan hij verliest de bull (hij zat er maar 25 cm van af) dat is maar net gemist!!!) Leroy mag dan beginnen en gooit 75 maar het lijkt er op dat Rouven niet weet dat hij al is begonnen hij komt in de eerste leg niet hoger als een 45 worp en leroy wint deze leg dan ook zeer eenvoudig. De tweede leg gaat Rouven beter af en gooit dan uit het niets 140 (mist een 180) en shot dubbel 5 in een keer 1-1. De derde leg. Leroy begint met 95, Rouven gooit 100 het lijkt er op dat hij toch wil winnen en neemt dan ook een voorsprong. Rouven moet 76 gaan shotten en gooit zich kapot met 20, trippel 20 echt iets voor hem. Leroy mag dan en zet 128 weg op tops. Maar dan komt het Rouven shot nu wel in een keer 76 met twee pijlen en wint zijn partij nog knap. 2-1.

Dan mag Michael tegen Patrick. Michael begint zeer zwak en komt dan ook vrij kansloos achter 0-1. De tweede leg gaat gelijk op Michael gooit 134 en laat dubbel 12 over hier heeft Patrick geen antwoord op en mag Michael dubbel 12 shotten 1-1. De derde leg dan deze leg wordt zeer goed gegooid, maar dan komt Patrick hij denkt dat hij zich ook maar kapot moet gooien op 76 dat deed Rouven tenslotte ook. Michael heeft 60 staan en zet deze weg op dubbel 1 ook vrij knap. Patrick gooit dan ook maar 76 meteen uit dat had hij ook gezien bij Rouven jammer voor onze Captain 1-2.

Dan mag Silvia. Silvia is op dreef en gooit zeer goed twee keer 100 en een keer 140 en wint dan ook de eerste leg vrij snel 1-0. Dan komt Ron op dreef en hij wint de tweede leg dan ook, hij shot dubbel 7 1-1. De derde leg gaat vrijwel direct gelijk op met hoge scores. Silvia mag dan dubbel 16 shotten en mist.Ron moet tops gooien en doet dit waardoor hij de wedstrijd wint 1-2.

Tussen stand 2-4 voor de Meister.

Dan komen de dubbels. Onze captain zet Gina en Rick op TacTic dit is geen goeie zet en deze wedstrijd word dan ook kansloos verloren met 0-2, en dus geen JAZEKER!

De 501 wordt gegooid door Michael en Hubert. Zij hebben meer geluk en winnen deze partij dan ook met 2-0 netjes gedaan.

De 701 word door Rouven en silvia gegooid. Deze partij gaat gelijk op maar Rouven shot dubbel 17 1-0. De tweede leg gaat moeizaam maar de tegenstander lukt het maar niet om te shotten en dan komt Rouven hij shot 84 doormiddel van (20-D16-D16) zeer knappe uitgooi en wint daar mee de wedstrijd. Dan is het 4-5 voor de meister en moeten we de bierleg winnen om gelijk te komen.

Maar helaas niemand had zin in een gratis biertje en deze bierleg werd dan ook kansloos verloren. Eindstand 4-6 voor De Meister, weer verloren maar wel een gezellige avond gehad.

© Rick